top of page
DS80 Verpakkingen , Groene Lijn
DS80 Verpakkingen , Groene Lijn
Daniel-Suve

Daniel Suvé, adviseur in verpakken

Duurzaam verpakken is voor ons een vanzelfsprekendheid

De tijd van greenwashing is voorbij. Zeer veel bedrijven zijn momenteel met oprechte intenties serieus werk aan het maken van het verduurzamen van hun processen. Daarbij is uiteraard ook oog voor het verpakkingsproces. DS80 is daarin een vooruitstrevende partner. We zijn immers de enige aanbieder van verpakkingen in het Nederlands taalgebied, die een volledig groene lijn aan verpakkingen aanbiedt. Deze groene mono-verpakkingslijn bestaat uit tapes, dozen en zelfs pallets en rekfolie die volledig van duurzaam papier/karton zijn.

 

De grootste duurzaamheidswinst op het gebied van verpakken is te behalen door de hoeveelheid verpakkingsmaterialen terug te dringen. Dat kan vaak. DS80 ontwikkelde de Green Check: een eigen duurzaamheidsanalyse van het volledige verpakkingsproces. We bezien waar het proces geoptimaliseerd kan worden, maar ook waar meer duurzame materiaalkeuzes gemaakt kunnen worden. Zo kunnen plastic tapes vaak probleemloos door een papieren variant vervangen worden. En ook in de opvul- en buffersystemen blijkt het vaak mogelijk om met biologische materialen te werken.

milieu_background-web.jpg

Boek hier uw Green Check

Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen contact met u op om een afspraak te maken voor de Green Check bij u op locatie.

Bedankt voor uw aanvraag

Doordat we na de analyse vaak ook kunnen adviseren om producten passender te verpakken, kan heel veel lucht uit de verpakkingen gehaald worden. Minder lucht betekent niet alleen minder milieubelastende opvulling, maar ook minder lucht in de vrachtwagen. De efficiency in het vervoer vertaalt zich direct naar milieuwinst. Voor DS80 houdt het zoeken naar een groenere oplossing nooit op. Zo werd recent een nieuw folie geïntroduceerd dat de helft dunner is dan reguliere folie en daarmee de helft minder milieubelastend. We stoppen nooit. Vraag een Green Check aan en zet de eerste stap.

DS80 Verpakkingen , Green Check

Tom Segers, sales manager

Tom-Zeegers

“We zien in de praktijk dat het vergroenen van het verpakkingsproces vaak ook nog kostenbesparingen met zich meebrengt”

bottom of page