top of page
Magazijn-web.jpg
DS80, duurzaam en innovatief
Tom-Zeegers

Tom Segers, sales manager

Voortdurend op zoek naar innovaties om u duurzaam van dienst te zijn

Bij DS80 Verpakkingsmaterialen is niets vanzelfsprekend en alles mogelijk. Jarenlange ervaring zorgt ervoor dat DS80 een passend antwoord heeft op al jouw verpakkingsvragen. Naast een breed scala aan verpakkingsmaterialen, hebben wij specialistische kennis in huis op het gebied van verpakkingsconcepten en verpakkingsprocessen. Ons uitgangspunt is om met een minimaal verbruik aan materiaal de beste verpakking te bieden met de hoogste kwaliteit. Daarnaast is meegaan in de ontwikkelingen, met als doel minder lucht te vervoeren, een speerpunt.

Als enige aanbieder in de Benelux kan DS80 u een volledig groene verpakkingslijn bieden. Die omvat niet alleen werkelijk duurzame dozen, maar ook opvulling voor die dozen op basis van grasvezels (PAPERplus Classic grass) waarmee een zeer aanzienlijke CO2-reductie wordt gerealiseerd, zonder dat hier chemicaliën aan te pas komen. Daarnaast omvat de groene lijn ook werkelijk duurzame etiketten en Revo-pallets uit karton, die ook nog eens voor een aanzienlijke gewichtsreductie in het transport zorgen.

Een volledig duurzame verpakkingslijn

PaperBubble
DS80, duurzaam en innovatief

Streven naar minder verpakkingsmateriaal is de meest duurzame aanpak

DS80 streeft er bij haar adviezen naar om de hoeveelheid verpakkingsmateriaal altijd te reduceren. Want beter dan het gebruik van duurzame materialen voor fabriceren van verpakkingen, is het niet fabriceren. Een groot voordeel van het verkleinen van verpakkingen is dat er ook aanzienlijk minder behoefte bestaat aan opvulmateriaal. Op dit moment bestaan er zelfs al machines die uit een ril karton een passende verpakking snijden, exact op maat voor het product of de stapel producten die u wilt verzenden.

Bij DS80 zijn we continu op zoek naar nieuwe toepassingen en mogelijkheden waardoor onze producten minder milieubelastend worden en besparen op materiaal, tijd en ruimte. Door het sterk groeiende percentage aan online bestellingen, stijgt het aantal pakketten dat dagelijks vervoerd wordt. Steeds belangrijker wordt het om minder lucht te vervoeren en minder afval te produceren door verpakkingsmaterialen. Een treffend voorbeeld van innovatie op dit gebied is de Paperpac.

Al onze expertise in één verpakking

Paperpac
DS80, duurzaam en innovatief

Door deels te automatiseren, kan tot wel 30% op verpakken bespaard worden

Wie een factuur van DS80 ontvangt, krijgt al gauw de indruk dat daarmee de verpakkingskosten in beeld zijn. Maar niets is minder waar. Bij het verpakken wordt het merendeel van de kosten gemaakt door de handling van uw eigen mensen. Het zijn de arbeidsuren die de grootste kostenpost vormen en daar ook valt het meest te verdienen. De adviseurs van DS80 analyseren graag uw volledige verpakkingsproces en berekenen graag of met verpakkingsmachines tijd én geld bespaard kan worden. Daarbij wordt vaak ook nog snelheid gewonnen.

Savoye-PAC600

De tijd van greenwashing is voorbij. Zeer veel bedrijven zijn momenteel met oprechte intenties serieus werk aan het maken van het verduurzamen van hun processen. Daarbij is uiteraard ook oog voor het verpakkingsproces. DS80 is daarin een vooruitstrevende partner. We zijn immers de enige aanbieder van verpakkingen in het Nederlands taalgebied, die een volledig groene lijn aan verpakkingen aanbiedt. Deze groene mono-verpakkingslijn bestaat uit tapes, dozen en zelfs pallets en rekfolie die volledig van duurzaam papier/karton zijn.

Duurzaam verpakken is voor ons een vanzelfsprekendheid

verduurzamen

Gijs van den Oever, algemeen directeur

“We bieden tal van innovatieve producten aan, die een duidelijk kleinere footprint hebben.”

Gijs-van-den-Oever
bottom of page