PAPERplus® Classic Grass voor duurzame verpakkingen

Paperplus Classic Grass papier voor duurzame verpakkingenGrasvezels voor een betere wereld

Steeds meer bedrijven gebruiken papier als ‘beschermmateriaal’ bij het versturen van hun producten. Papier is organisch afbreekbaar, goed te modelleren en beschermt het product. Maar het is en blijft papier, je hebt om papierpulp te maken nog steeds natuurlijke grondstoffen nodig. En daar moeten we zo spaarzaam mogelijk mee omgaan.

PAPERplus Classic Grass

We presenteren u het PAPERplus Classic Grass papier. Papier dat voor 50% bestaat uit gedroogde grasvezels. Revolutionair in gebruik, productie en samenstelling. En niet te evenaren duurzaam. Als we bijvoorbeeld kijken naar de hoeveelheid water die nodig is voor de productie van een ton grasvezel-pulp, dan is dat ongeveer een liter. Dit in vergelijking tot een paar duizend liter water per ton houtpapier-pulp.

Maar het kan nog beter. Wat dacht u van 136 kW/u aan benodigde elektriciteit per ton pulp tegenover 6000 kW/u? Resulterend in een CO2 reductie van 4,8 ton zonder enige gebruikmaking van chemicaliën?

De impact op het milieu wordt hiermee een stuk kleiner, papier wordt nog interessanter als beschermmateriaal. Natuurlijk heeft ‘Classic Grass’ alle eigenschappen in zich die van papier de nummer één vuloplossing voor producten maken.

Wilt u meer weten over deze groene manier van verpakken? Over het verduurzamen van uw logistieke traject? Praat er dan vrijblijvend over met uw DS 80 accountmanager!