Optimale logistiek bij NSK in Tilburg

Het EDC haalt logistiek het onderste uit de kan en is daarmee toonaangevend en trendsettend voor andere distributiecentra. 

PAPIERBUFFERS OF LUCHTKUSSEN?

Ook DS 80 heeft een bijdrage geleverd aan het verbeteren van het logistieke proces. Zo zijn de verpakkingsstraten uitgerust met zowel een luchtkussen als een papierbuffer-oplossing. En wel om de volgende reden.

Soms wordt ledige ruimte in de dozen gevuld met een papierbuffer. Dat kan zijn omdat de afnemer dat wenst, of omdat de ruimte die overblijft te klein is voor vulling met plastic luchtkussens. Maar ook omdat de vulling 'gemodelleerd' of  'om het product heen gevouwen'  moet kunnen worden. Zo kan het ook zijn dat de voorkeur gegeven wordt aan een kunststof luchtkussen.

DE OPERATOR KIEST EN BEPAALT

Bij de inpakstraten van NSK kiest de operator voor papierbuffers of luchtkussens en zijn beide oplossingen voortdurend voorhanden.

Zo wordt er altijd optimaal en zo efficiënt mogelijk verscheept.  

ERGONOMISCH VERANTWOORD

Daarbij is het systeem ergonomisch goed doorontwikkeld. Wanneer de voorraad papier of luchtkussens moet worden aangevuld, dan zakt de installatie middels een lift tot werkhoogte. Waarna het systeem weer omhoog gaat en zorgt voor optimale lucht- en papierbuffers.