Een betere logistiek en brand awareness

In het nieuwe logistiek centrum van FittinQ Fulfilment in Hapert worden dagelijks meer dan 1000 orders voor lampenlicht.nl gepickt. In tien jaar tijd groeide lampenlicht.nl uit tot marktleider in de online verkoop van verlichtingsartikelen. De snelgroeiende onderneming telt inmiddels online shops in elf Europese landen.

In het nieuwe centraal magazijn waar zo’n 3.000 verschillende artikelen op voorraad liggen zijn de specialisten van Lampenlicht.nl dagelijks bezig met het verder stroomlijnen van het logistieke proces. Daarbij wordt het volledige proces ook vanuit andere invalshoeken benaderd dan alleen de logistieke. 

Opdracht: Efficiënter, conform de huisstijl en 'strak'. 

Bas Lemmers is de man onder wiens leiding de goederen verzameld en verscheept worden. Hij benaderde DS 80 voor een 'doos op maat'. De opdracht daarbij was helder:

'Lever een doos die ervoor zorgt dat we met minder handelingen onze goederen versturen en zorg er tevens voor dat de eerste indruk en brand awareness bij onze afnemers verbetert door een doos die aansluit bij onze totale merkbeleving. 

Dozen als communicatiemiddel

Grote online retailers gebruiken de dozen waarin ze hun producten verpakken als communicatie- of marketinginstrument. De doos informeert, beschermt, moet retourneren gemakkelijker maken, maar draagt ook zeker bij aan de merkbeleving. Dat kan met een zakelijke uitstraling, maar ook met dozen die na gebruik een nieuw leven leiden als kijkdoos, of kartonnen knutseldoos voor de kinderen. 

Bij FittinQ/Lampenlicht.nl koos men voor een frisse zakelijke uitstraling. In overeenstemming met de huisstijl van Lampenlicht.nl, maar ook met een auto-lock bodem.

Ook belangrijk is dat de doos zo gemaakt is dat die in één handeling perfect sluit en verder afgehandeld kan worden. Want het gaat om enorme aantallen pakketten per dag. En dan leiden kleine besparingen op termijn tot grote resultaatverbeteringen. 

Neem wanneer u ook behoefte heeft aan een doos op maat contact op met uw accountmanager van DS 80 of vul een contactformulier in. Wij melden ons dan snel bij u voor het maken van een afspraak.